Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nedopouštějte se té nepravosti, kterou nenávidím

28. 1. 2012

Věřím, že mne Pán dal slovo, které mám sdílet s naším národem:

            "nedopouštějte se té nepravosti, kterou nenávidím"

Týkalo se to rozvodů a Pán zde zdůraznil, že rozvod je ve své podstatě v jeho očích hroznou ohavností, tak hroznou, že ve svém srdci k ní chová nenávist.

Nemůžeš se jednou stranou dívat Pánu do očí a druhou stranou pokukovat po rozvodu. Ten, kdo jde celým srdcem za Pánem, nebude požadovat rozvod, když jej Pán zakazuje a tuto možnost rušení smlouvy nepřipouští, vyjma smilstva.

Pán říká: "nedělej to".Ty "myšlenky, které Tě napadají, nejsou ze mne". Pokud uvažuješ ve svém srdci o rozvodu, ať už je tím důvodem cokoliv, vyjma smilstva, "není to ze mne". Nejsi šťastný, ten druhý ti nerozumí, nevychází Ti vstříc? Boží slovo se nemění touto situací. Nedopouštěj se toho. Nepevné stání na tomto slově dává prostor mnohému smilnému duchu, aby odvedl tvé srdce od věrnosti manželské smlouvě, která se uzavřela do smrti. Tímto slovem je určen tvůj osud. Pán přikazuje žene, aby od muže neodcházela a muži, ať ženu neopouští. Pokud už odejde, má se opět smířit, nebo zůstat bez manželství. Ty nebuď příčinou rozvodu, ty nebuď ten, kdo sejde z tohoto slova. V něj je Boží milost. V něj je Boží řád. V něm je Boží moudrost. On ví, co je dobré a proč je to dobré. A on pevně drží manželskou smlouvu. Ďábel a člověk ji boří.

 

Buď požehnaný a zůstavej požehnaný, Pán bude s Tebou a nedopustí, aby se spravedlivý zhroutil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář